Test ciążowy

test-ciazowy_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • ja slyszalam ze juz po 12 dniach mozna robic. a nie wiecie ktore testy sa najbardziej wiarygodne? w aptekach jest ich milion, sama nie wiem ktory kupic a moj chlopak kompletnie sie na tym nie zna. ...(więcej)
  • Testy najlepiej kupować w dobrych aptekach, gdzie farmaceuta doradzi nam jaki jest najlepszy. Nie należy używać tych najtańszych, ponieważ mogą fałszować wynik. ...(więcej)
  • postanowilam poswiecic temu tematowi osobny watek, bo uwazam ze jest on bardzo wazny. chodzi mi o wiarygodnosc testow ciazowych. czy faktycznie ten ktory jest drozszy jest lepszy? czy znacie jakies fi...(więcej)
  • Mam takie pytanie: czy choroby serca są dziedziczone? kiedyś znalazłem informację na stronie chorobyserca.info.pl że nie wszystkie choroby serca są dziedziczone. pytam się, ponieważ ja od uro...(więcej)
  • Hej. Zastanawia mnie fakt, czy robiąc test ciążowy wynik był prawdziwy. Z mężem się zabezpieczam stosuję wkładkę domaciczną więc ciąża mało prawdopodobna. Ostatnio miałam dziwne objawy...(więcej)
  • Witam Ostatnio spóźnia mi się okres podejrzewam że jestem w ciąży. jaki test jest najlepszy i kiedy najlepiej go wykonać? Proszę o informacje bardzo się niepokoje....(więcej)
  • Po ilu dniach od zapłodnienia można wykonać badanie krwi na obecność ciąży? Wiem, że takie badanie jest najbardziej wiarygodne....(więcej)

Forum ->

Tytuł:
Autor:magda
15.4.2010, 12:16
Kiedy najlepiej zrobić test bo spóźnia mi sie miesiączka i strasznie się nie pokoje i nie wiem czy już mogę zrobić.

Tytuł:
Autor:monika27
25.6.2010, 10:17
Test powinno zrobić się około 14 dni od stosunko. Wtedy jest największa skuteczność.

Tytuł:
Autor:lutka
27.9.2010, 13:34
ja slyszalam ze juz po 12 dniach mozna robic. a nie wiecie ktore testy sa najbardziej wiarygodne? w aptekach jest ich milion, sama nie wiem ktory kupic a moj chlopak kompletnie sie na tym nie zna.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Jakiego koloru jest zielona piłka?

test-ciazowy_ciekawostki

Ciekawostki

Jak zajść w ciążę
Zajście w ciążę wcale nie jest takie proste i szybkie, jak może zdawać się większości ludzi. Wciąż dowiadujesz się od swoich znajomych, że spodziewają się dziecka i wciąż staracie się z partnerem tak samo cieszyć się przyjściem na świat własnego?

Czy wiesz, że...

Ciąża a dieta
Najważniejsze jest, aby nie przesadzać z kaloriami i jeść wybrane rozsądnie produkty wysokowartościowe, bogate w witaminy, minerały, błonnik, np. pełnoziarnisty chleb, ryby, mięso, ryż, świeże warzywa i owoce.

Polecamy

Anemia w ciąży
Rozwijające się dziecko na początku pobiera żelazo z zapasów, które zgromadził organizm matki jeszcze przed ciążą. Później jednak, gdy magazyn robi się pusty, maluch zabiera prawie całe ilości tego pierwiastka dostarczane na bieżąco z twojej diety – konieczne mu są do prawidłowego funkcjonowania.

W roku 2011 lekiem najchętniej polecanym przez farmaceutów została Pyralgina produkowana przez Zakłady Farmaceutyczne Polpharma SA. Dostępna ona jest pod postacią tabletek i saszetek z granulatem rozpuszczanym w wodzie, który pozwala na szybsze wchłanianie substancji przez organizm. Lek jest dostępny bez recepty. Skład Pyralginy to metamizol w dawce 500 mg. Jest to niesteroidowy lek przeciwzapalny o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym i przeciwzapalnym.